HBF logo HOTEL PANDA logoVictum logo

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából elkészült az Egyensúly: értékek, érdekek és lehetőségek,
Mit nyerhetünk a nők és férfiak társadalmi egyenlőségén? című kiadvány. letöltés

A gender mainstreaming gyakorlata sokkal inkább adaptálható hazai jó gyakorlatokon keresztül, mint külföldi példák másolásával egy merőben más hazai környezetben. Az itt bemutatott projektek már bizonyították, hogy hazai környezetben és gyakran a külföldinél kevésbé előnyös feltételek mellett is megvalósíthatóak a férfiak és nők társadalmi és munkapiaci esélyegyenlőségét kitűző változatos programok, amelyek a munkaerőpiacra való visszajutást alapvetően képzéssel és kiegészítő nő- és családbarát szolgáltatásokkal kívánják elősegíteni.
Az alábbi esettanulmányok a kiadványban szereplő történetek hosszabb verziói:

 


 

EU logo NEM logo DISC logo

"Ezt a projektet az Európai Unió PROGRESS (2007-2013) Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritás Programja támogatja.

A programot az Európai Bizottság irányítja azzal a céllal, hogy pénzügyileg támogassa az Európai Unió szociális, munkaügyi és esélyegyenlőségi téren kitűzött céljainak megvalósítását, hozzájárulva ezáltal az Európa 2020 Stratégia e területekhez kapcsolódó törekvéseinek teljesüléséhez.

A hétéves program megcélozza az összes olyan érintettet, aki segíthet alakítani a megfelelő és hatákony munkaügyi és szociális törvényhozás és irányvonalak fejlesztését, az EU27 és az EFTA-EEA országokban, a csatlakozás előtt álló és csatlakozásra váró országokban.

További információ a http://ec.europa.eu/progress internetes oldalon."

„A kiadványban  és a honlapon szereplő információ nem tükrözi szükségszerűen az Európai Közösség álláspontját vagy véleményét.”