Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?

JoomlaStats Activation

HBF az innovációért PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. november 29.
A HBF Hungaricum Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2010. szeptember 30-án került megrendezésre Kecskeméten „Innovációs és gazdasági növekedés” címmel „A Dél-alföldi régió innovációs potenciálja” c. kutatási projekt zárókonferenciája.
 
 
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával, a Baross Gábor Dél-alföldi Regionális Innovációs Program „Innovációs lemzések” című, DA_ELEM_07 jelű felhívása keretén belül nyert kutatási támogatást. A konferenciát bevezető szavakkal üdvözölte Kerekes Ildikó, a HBF Hungaricum Kft. ügyvezetője, Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, majd dr. Vadász István a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal mb. elnöke.
 
A workshop neves eladói voltak:
- Dr. Nikodemus Antal főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és Versenyképességi Főosztálya,
- Dr. Kabai Anikó osztályvezető, Nemzet Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága,
- Kleinheincz Ferenc innovációs szakértő,
- Dr. Kovács Eszter jogi ügyintéző, Magyar Szabadalmi Hivataltól.
 
A konferencián részt vettek a dél-alföldi régió legfontosabb innovációs szereplői, vállalkozók, egyetemek, kutató intézetek és az ún. „hídképző intézmények” képviselői, valamint a támogatásokkal és innovációval foglalkozó intézményrendszer szereplői, a téma iránt érdeklődők.
 
Összegzésképpen megállapíthatjuk, hogy a konferencia legfontosabb mondandója, hogy a jövőben a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében új források lesznek elérhetőek a pályázni vágyók számára. Jelenleg az érintett minisztériumokban és intézményekben a szabad források feltérképezése és a források későbbi elosztásának tervezése zajlik, a vállalkozások kiemelt támogatásához szükséges források előteremtésének akár az Operatív Programok közötti forrásátcsoportosítás is eszköze lehet, de mindez Brüsszel jóváhagyását igényli.
 
 
Az előadások anyagai letölthetők a Dokumentumok menüpont alatt, az Innovációs zárókonferencia mappában.
 
További képek a Rendezvények menüpont alatt találhatók.
Utolsó frissítés ( 2011. április 15. )
 
< Előző   Következő >

Legfrisebb letöltések

FileÁgazati fókusz
FileVállalkozásfejlesztési kérdőív
FileGINOP pályázatok KKV-k számára
FileÉrték és élmény_Horváth Marianna.pdf
FileReformkor2.0_Kecskésné.pdf

Online felhasználók

 
 
Advertisement
Advertisement