Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?

JoomlaStats Activation

Balatonfüred tovább szépül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. augusztus 22.

A Balatonfüred Város Önkormányzatával kötött hosszú távú megbízás keretében, a HBF Hungaricum Kft. és a KPRF Zrt. alkotta konzorcium által kidolgozott „A Balaton-part ékköve: a reformkori városközpont felvirágoztatása Balatonfüreden” c. II. végleges kiemelt projektet (kódszáma: KDOP-2.1./A-2008-0001) a ROP IH elfogadta. A projekt a konzorcium közreműködésével valósul meg. A vissza nem térítendő támogatás összege: 1,5 milliárd forint.

Balatonfüred önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a reformkori városközpont fejlesztésére. A kiemelt projektnek köszönhetően a 2005-ben műemléki jelentőségűnek nyilvánított városrészben lehetőség nyílik a leromlott állapotú Vaszary Kastély, két múzeum, számos tér és park felújítására.

A projekt a Regionális Operatív Programban támogatást nyert „Balaton-part ékköve I.” folytatása, az itt tervezett fejlesztések ennek a projektnek az eredményeire épülnek. A beruházás egyedi a régióban, hiszen egy történelmi városrész komplex fejlesztésére koncentrál.

A projekt során Városi Helytörténeti Gyűjtemény és Turisztikai Információs Központ jön létre, felújítják a Jókai Mór Emlékmúzeumot, önkormányzati utakat újítanak fel, rekonstruálják a Vaszary kastélyt.

A fejlesztések célja a Balaton térség versenyképességének javítása, a térség idegenforgalmi vonzerejének növelése, a történelmi és kulturális értékek kihasználása, megőrzése és az erős szezonalitás csökkentése. A várhatóan 2010 márciusában befejeződő fejlesztés jelentősen hozzájárul a munkaerőpiac szezonalitásának csökkentéséhez.

Utolsó frissítés ( 2011. április 15. )
 
< Előző   Következő >

Legfrisebb letöltések

FileÁgazati fókusz
FileVállalkozásfejlesztési kérdőív
FileGINOP pályázatok KKV-k számára
FileÉrték és élmény_Horváth Marianna.pdf
FileReformkor2.0_Kecskésné.pdf

Online felhasználók

 
 
Advertisement
Advertisement