Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

JoomlaStats Activation

Új pályázatok a K+F támogatására PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. június 03.
Elégedetten álltak fel a tárgyalóasztaltól a kutatás-fejlesztésben érdekelt iparági szereplők, gazdasági vállalkozások és az NFÜ képviselői a K+F és innováció témakörében tartott szakmai fórumot követően.
Az egyeztetés célja az volt, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv K+F tevékenységek támogatására kiírt pályázatai a leginkább szolgálják a kkv-szektor és az érintett szereplők igényeit, összhangban álljanak a pályázók lehetőségeivel, és elősegítsék a magyar gazdaság innovációs fejlesztését. Az új kiírások – a társadalmi és szakmai egyeztetés eredményeként – jelentős egyszerűsítéseket tartalmaznak a pályázók számára.

Magyarország 2007. és 2013. között csaknem 230 milliárd forint európai uniós forrást fordíthat kutatás-fejlesztésre az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008. június 2-án öt új pályázatot ír ki a vállalatok K+F tevékenységének és támogatására, összesen 50,51 milliárd forintos keretösszeggel.
Az új pályázatok jelentős egyszerűsítéseket tartalmaznak a 2004-2006. közötti, K+F témájú GVOP-s kiírásokhoz képest. „Az új kiírások részben már nagyvállalkozások számára is megnyílnak, valamint bővül az igényelhető támogatások összege és az elszámolható költségek köre. A pályázók dolgát megkönnyíti továbbá, hogy csökkent a kötelező egyetemi részvétel aránya” – emelte ki a fórumon Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumi államtitkára a korábbi GVOP-pályázatokhoz képest életbe lépő legfontosabb változásokat. Az iparági szereplőkkel folytatott eddigi társadalmi egyeztetések további eredménye, hogy a beadási lehetőség egyes pályázatoknál folyamatossá vált, esetenként pedig (GOP-1.3.2.) a bérköltségek is elszámolhatóak.
K+F szektorban érdekelt szereplők üdvözölték az egyeztetés lehetőségét a K+F pályázatok tartalmi és technikai feltételeiről. Az uniós támogatások elosztásáért felelős intézményrendszer – Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóság, Magyar Gazdaságfejlesztési Központ – képviselőivel folytatott szakmai párbeszéd során konstruktív meglátásokat is megfogalmaztak a potenciális pályázók és érintett szervezetek, így Kooperációs Kutató Központok (KKK), a Magyar Innovációs Szövetség, a meghatározó hazai gyógyszergyártók és az informatikai szektor képviselői.

Az új konstrukciókban elsősorban a magyar gazdasági versenyképesség szempontjából kiemelt szakmai területeken nyerhető támogatás. Ezek: a humán orvostudományok, állatorvos-tudományok, gyógyszerészeti tudományok, biotechnológia, agrártudományok, egészségtudományok, energetika, közlekedés, elektronika, méréstechnika, irányítástechnika, hulladékkezelés, környezetvédelem, szennyvízkezelés, környezetbiztonság, vegyészet, számítógépes hardver, adatbázis kezelés, digitális rendszerek, számítógépes programozás, hírközlés, távközlés, anyagtechnikák, gépészet, finommechanika, nanotechnológia és gyártástechnológia.
A HBF Hungaricum Kft. részt vett a K+F tevékenységek támogatására irányuló kiírások elkészítésében, így összeférhetetlenség miatt nem vállalhatjuk ezen pályázatok elkészítését.
Utolsó frissítés ( 2011. április 15. )
 
< Előző   Következő >

Legfrisebb letöltések

FileÁgazati fókusz
FileVállalkozásfejlesztési kérdőív
FileGINOP pályázatok KKV-k számára
FileÉrték és élmény_Horváth Marianna.pdf
FileReformkor2.0_Kecskésné.pdf

Online felhasználók

 
 
Advertisement
Advertisement