Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

JoomlaStats Activation

Gazdaságfejlesztési pályázatok társadalmi egyeztetése PDF Nyomtatás E-mail
2008. március 10.
Várhatóan március 31-én jelennek meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP), illetve a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) újabb négy gazdaságfejlesztési pályázatai. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a pályázati kiírásokat társadalmi egyeztetésre bocsátotta, az észrevételeket március 10-éig várja az ügynökség.

Az eddigi gazdaságfejlesztési pályázatokhoz hasonlóan a támogatás mértéke függ annak a területnek a fejlettségi szintjétől, ahol a beruházás megvalósul. A kiemelten leghátrányosabb területeken a támogatás mértéke 50 százalék is lehet, míg a fejlettebb területeken ez a mérték 30-40 százalék között változik.

A nemzetközi szolgáltató központok létrehozására, fejlesztésére kiírt pályázat célja olyan nemzetközi szolgáltató központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása, amelyek segítségével erősödik Magyarország regionális központi szerepe. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4,08 milliárd forint 2008-ra. Ebből várhatóan 8-40 darab pályázatot támogatnak majd.

A komplex technológiai beruházás a hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozásoknak szóló pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszege 2008-ban 6,5 milliárd forint a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban és 988 millió forint a Közép-Magyarországi Operatív Programban. A GOP-ban a támogatott pályázatok várható száma 13 és 250 között lehet, a KMOP-ban 10-98 nyertes lehet.

Az e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatása szóló pályázat tervezetében cél a kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai megoldások alkalmazása révén. A pályázati keretösszeg a GOP-ban 2 milliárd forint, a KMOP-ban 278 millió forint az idén. A tervek szerint a GOP forrásából 270-330, a KMOP keretéből 40-52 nyertes pályázat lehet.

A vállalati folyamatmenedzsment támogatására vonatkozó konstrukció a vállalati folyamat-menedzsment hatékonyságának növelését tűzi célul. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,3 milliárd forint a GOP-ban és 278 millió forint a KMOP-ban. A kiírók tervei szerint a GOP-ban 270-330, Közép-Magyarországon 24-36 nyertes lehet.

 
< Előző   Következő >

Legfrisebb letöltések

FileÁgazati fókusz
FileVállalkozásfejlesztési kérdőív
FileGINOP pályázatok KKV-k számára
FileÉrték és élmény_Horváth Marianna.pdf
FileReformkor2.0_Kecskésné.pdf

Online felhasználók

 
 
Advertisement
Advertisement